Потім камера заповнюється «банановим газом» – сумішшю азоту (95%) та етилену (5%). Саме етилен за відсутності кисню запускає процес дозрівання.

Газ для дозрівання бананів – Це етилен. Він виступає у ролі природного фітогормона. За природних температурних умов він запускає обмін речовин усередині фрукта.

Безпосередньо перед продажем банани обробляють іншим регулятором – етиленом для стимуляції його дозрівання. Не лякайтесь. Якщо хочете їсти банани цілий рік, то інших варіантів у Вас немає.

Навіщо банани відправляють у газову камеру? Щоб зірваний зеленим банан Дозрів рівномірно його піддають газації. Це такий керований процес, внаслідок якого банани не тільки швидше дозрівають, а й роблять це рівномірніше і акуратніше.