Яловичий рубець Рубець служить джерелом багатьох мінеральних речовин, і навіть білка і вітамінів, які необхідні організму підтримки хорошого здоров'я. Незважаючи на волокнисту структуру, до якої доводиться звикати, рубець має м'який смак, який особливо гарний у супах та тушкованих стравах.

Натріть рубець великою кількістю харчової соди, потім зануріть у миску з оцтом і залиште вбиратися приблизно на 30 хвилин. Процедуру повторюють з розтиранням та зіскоблюванням. Є можливість ошпарити рубець, щоб очистити його та видалити запах. Це робиться шляхом кип'ятіння достатньої кількості води.

Рубець зовні виглядає як великий мішкоподібний орган, який із внутрішньої сторони покритий своєрідним ворсом. Колір продукту може бути від зеленого до майже сірого або чорного, залежить від віку корови та корму, який вона вживала.