Вода і лід універсальні в даному випадку, оскільки вони лише зменшують фортецю, а смак при цьому кардинально не змінюють; Елітні, дорогі лікери розбавляють лише водою без газу; Молочною продукцією можна розбавляти лікери на основі шоколаду, кави, какао або вершків.

П'ють розбавлений лікер з винних чи коктейльних келихів, місткістю 100-150 мл. Для лікеру з льодом підходять низькі та широкі склянки "олд фешен" з товстим дном. Зазвичай із таких п'ють віскі. Якщо потрібно підвищити градус і зменшити насолоду, лікер додають міцні напої.

Зрозуміло, лікер можна, можливо пити у чистому вигляді, але є кілька нюансів. Наприклад, солодкі лікери дуже круто пити після їжі. Гіркі – до їди, для розпалювання апетиту. Лікер потрібно подавати трохи охолодженим до 15-20 градусів у чарочках з довгими ніжками.