Полба помітно корисніша за пшеницю. Вона містить більше білка, вітамінів та мінералів. І здебільшого, звичайно, все це міститься саме в оболонці зерна. До того ж, цільнозернове борошно з півби знижує «потовсті» властивості випічки.
Полба, вона ж пшениця двозернянка, вона ж еммер (Triticum dicoccum) – особливий вид пшениці: зерно Полби покрито кількома шарами плівки. Це родичка твердої пшениці (тої, з якої роблять хороші спагетті): і у Полбиі у твердій пшениці – 28 хромосом.
Полба – Це пшениця двозернянка, особливий вид пшениці. Проте півб'яна борошно сильно відрізняється від борошна вищого ґатунку або цільнозерновий пшеничного борошна. Її одержують за допомогою разового помелу зерна, не здійснюючи при цьому звичайного просіювання.
Є чи шкода Полби для здоров'я? Від вживання Полби багато користі, але є і шкода для організму для людей з індивідуальною алергією на якийсь компонент, а також з целіакією чи непереносимістю глютена.