Турецькі солодощі у сиропі Туристи ж віддають перевагу незвичайному зеленому турецькому десерту. У нього кладуть фісташки, які надають цей зелений відтінок. Тісто цього частування дуже тонке, воно буквально просвічує. Як начинку зазвичай використовують суміш горіхів з фундуком або волоські горіхи.

Рахатлукум (Тур. lokum) – кондитерський виріб у вигляді м'яких, напівпрозорих, цукрово-крохмальних кубиків, обсипаних цукровою пудрою.

Підійде мигдаль, фісташки, макадамія, волоський горіхи та фундук. Можна взяти вафлі чи бісквіти – вони теж добре подрібнюються. Іноді як посипання застосовують сублімовані ягоди. Вони висушені, але зберегли свої смакові властивості.