– По суті, пози – ще один різновид пельменів. Відрізняються вони розмірами (діаметр однієї штуки – 5-8 сантиметрів), формою (це не «вуха», а «мішечки») та ступенем подрібнення начинки – у пози кладеться рубане, а не прокинуте м'ясо, – пояснював “Life”.Jul 14, 2017

Манти – рубаний фарш із цибулею в закритому тесті. Відмінності Пози(Буузи) відрізняються від Мант тим, що для поз йде м'ясо, що пройшло обробку через м'ясорубку, а в манти йде нарізане на маленькі шматочки м'ясо. Ще вони відрізняються один від одного формою, у поз є невелика дірочка на самому верху, а у мант все закрито.

Чаклуни, хінкалі, димсами та равіолі: як готують і їдять одні й ті самі пельмені у 20 країнах світу Пельмені стали візитівкою російської кухні.

Для мантів воно готується тільки з борошна та води, іноді на дріжджах, і дуже тонко розкочується. А в пельменне додається яйце, для ліплення формують товстіші п'ятачки. Начинка. Для перших використовують не лише м'ясо, а й овочі.