РІЗНИЦЯ МІЖ СОСИСКАМИ І САРДЕЛЬКАМИ: Сосиска і сарделька зовні дуже схожі на маленьку ковбаску. Різниця в тому, що сосиска довга і тонка, а сарделька коротка та товста. За рахунок більшого розміру (а саме – товщини) сардельки варяться трохи довше, ніж сосиски.

Сосиски та сардельки — це варена ковбаса в мініатюрі, і різниця між ними — лише у формі та розмірі. Сосиски — довгі та тонкі, а сардельки — товщі та коротші. Відмінності у складі та смаку залежить від назви та рецептури виробника, як і у варених ковбас.

Заради справедливості зазначимо, що сосиски також такі бувають. Найголовніше – за ГОСТ сардельки містять більше м'яса. Так, свинячі сардельки містять до 93% свинини від усього обсягу, решта — шпик та спеції, а сосиски – максимум 50% чистого м'яса, решта – швидше, субм'ясо, типу м'ясо птиці, та добавки.

Крім разючої схожості з сардиною, сарделька відрізняється від сосиски габаритами, фарш у ній грубішого помелу та жирніше. Сосиски випускають як у натуральній, так і в штучній оболонці, сардельки переважно у натуральній.