Різниця в тому, що для виробництва червоних вин розім'ятий виноград залишають у чанах на тиждень, щоб пігмент, що барвить, розчинився в соку, пофарбувавши його в насичені рубінові тони, а для виготовлення рожевого вина достатньо кількох годин. Від часу, на який мезгу залишають у соку, залежить відтінок рожевого кольору.Jun 22, 2012

Якісне «розе» (так називають його у Франції) виготовляють із червоного винограду шляхом скорочення часу контакту виноградного соку зі шкіркою. Калій і фосфор, які у «розе», сприятливо впливають нервову систему. На відміну від червоного вина, у рожевому відсутні тираміни – речовини, що викликають мігрень.

Рожеве вино (також фр. rosé – розе) вино, що отримується з використанням червоних сортів винограду в результаті нетривалого контакту виноградного сусла з мезгою (і характерними для шкірки винограду темними пігментами).

З чим подавати рожеве вино І оскільки троянди – це щось проміжне між білим і червоним, то універсальні правила поєднання з ним все ж таки працюють. Наприклад, солодке та напівсолодке подають до десертів та фруктів, а сухе та напівсухе – рибі, м'ясу та птиці.