Професор Серяков звертає увагу: щоденне вживання 50 г цих продуктів підвищує ризик розвитку раку товстої кишки на 18 відсотків. Основний фактор небезпеки переробленого м'яса – це обробка, яка продовжує термін придатності продукту. Сюди належать термічна обробка, соління, консервація, копчення.

Дієтолог Ганна Кудрявцева попереджає: Сирокопчена ковбаса – Це делікатес, і захоплюватися їм не варто. По-перше, вона дуже жирна – від 40 до 50 відсотків продукту – це тваринний жир. По-друге, калорійна: до 500 кілокалорій у 100 грамах.

Серед ковбас найнешкідливішою вважається сиров'ялена – вона виробляється виключно з м'яса вищого ґатунку. Виріб не можна назвати дієтичним, тому його варто вживати помірно, як делікатес.