Назвати в'ялену рибу шкідливою можна тільки через те, що вона у своєму складі містить велику кількість солі. Не рекомендується споживати цей продукт у великих обсягах людям, які страждають на захворювання нирок і хворі на гіпертонію.

Найбільша небезпека риби, приготовленої за допомогою в'ялення або сушіння, криється в ймовірності підхопити ботулізм. Це захворювання викликається харчовою інтоксикацією. Причина проста – вживання продуктів, які "кишать" ботулотоксинами.

Часте Споживання в'яленої риби забезпечить молодість та еластичність вашій шкірі. Процеси старіння у шкірі прискорюються, у разі, якщо в організмі не вистачає протеїну. Поліненасичені кислоти омега – 3 є компонентом, який заповнює дефіцит протеїну. Продукт сприяє руйнуванню ракових клітин.

Як не дивно, але найкорисніша в'ялена риба – Це «дрібниця» на зразок корюшки, полосатика і т. д. Таку рибку сміливо можна їсти з кісточками, а це, між іншим, дуже багате джерело природного кальцію.