У чому шкода кардамону Потрібно враховувати, що в ньому міститься велика кількість еферних масел, у нього дуже концентрований смак, тому у великих кількостях вживати кардамон не можна. Не розмелений кардамон не варто додавати в їжу людям з виразкою шлунка або гастритом.29 Nov 2018

Кардамон може завдати шкоди людям, які страждають на виразкові захворювання і проблеми зі слизовою оболонкою шлунка, так як це дуже сильна приправа. Кардамон протипоказаний людям з харчовою алергією та з підвищеною чутливістю шлунка до харчових продуктів.

Кардамон особливо багатий харчовими волокнами, вітаміном C, кальцієм, магнієм, калієм, фосфором, залізом, цинком, міддю, марганцем. Кардамон – це насамперед антиоксидант. Він розщеплює та виводить холестерин, а також корисний для імунітету. Є хорошим засобом від застуди та стресів.

В першу чергу, варто знати, що ця спеція має сечогінну дію, а значить, допомагає швидко очистити організм від токсинів і шлаків, тим самим знижуючи навантаження на печінка. Також кардамон впливає антиоксидантні властивості, які допомагають захистити організм від багатьох серйозних захворювань.