Він містить велику кількість дубильних речовин, таких як борошно, та діє як клей, перетравлюючи разом частинки їжі. Тож хурма протипоказана людям, які часто стикаються із запорами або хворіють на геморой. Не можна їсти фрукт при ожирінні та діабеті, особливо при другому типі хвороби.
Її не рекомендується є людям з цукровим діабетом, панкреатитом у стадії загострення, а також тим, кого є проблеми з підшлунковою залозою та запори», — наводить слова нутриціолога РІА «Новости». При цьому вона зазначила, що тим, кого немає перелічених захворювань, хурма принесе лише користь.
Хурма багата на вітаміни групи B, вітамін C, залізо, йод і калій. Ці корисні складові активізують захисні функції організму під час найбільшого ризику простудних захворювань. Найкращий вітамінний комплекс на зиму!