Канцерогени (речовини, що провокують онкологічні захворювання). Вони містяться у випарах, що утворюються при потраплянні жиру на гаряче вугілля. Летючі речовини (а саме бензопірени) піднімаються вгору, потрапляють на шматки м'яса та осідають на них.Apr 19, 2018

Шашлик у великих кількостях протипоказаний людям з подагрою, гострими та хронічними захворюваннями травної системи, із серцево-судинними захворюваннями, а також людям з високим холестерином. Шашлик шкідливий, якщо приготувати його надто близько до вугілля, оскільки м'ясо обгорить.

Користь шашлику Шашлик із червоних сортів м'яса містить велику кількість заліза. Цей елемент потрібний для профілактики анемії. М'ясо на вугіллі готується без олії, а значить, набагато корисніше страв, приготовлених у фритюрі.

Але навіть здоровим людям не варто захоплюватися шашликами. Цю страву рекомендують є не більше чотирьох раз в місяць. При цьому за раз можна з'їсти 100-200 грамів шашлику (Приблизно один шампур – прим.