Бельгійська кухня відома в першу чергу шоколадом, вафлями, картоплею фрі та пивом. У Бельгії є найбільша кількість зоряних ресторанів на квадратний кілометр.
Що спробувати у Бельгії
- Льєжський салат із зеленої квасолі.
- Брюссельський суп з печерицями.
- Ватерзою (Waterzooi).
- Мідії з лимоном та цибульним соусом (Moules parquees).
- Гуляш по-фламандськи (Carbonnade Flamande).
- Кролик а-ля Гезе (Lapin à la Gueuze / Konijn gestoofd in bier) …
- Будьон блан (Boudin Blanc) …
- Стумп (Stoemp)
Описи страв бельгійська кухня з фотографіями допоможуть вам не заплутатися в цій «смачній» країні.
- Ватерзою Любителям морепродуктів у Бельгії потрібно обов'язково спробувати традиційну рибну юшку. …
- Картопля фрі …
- Муль фріт.
- Мітрайєт …
- Карбонад по-фламандськи.
- Кролик у пиві.
- Вугор у зеленому соусі.
- Гратен з цикорію
У Бельгії люблять морепродукти і з мідіями дуже смачно готують креветки. Кухарі майстерно роблять з них пікантні соуси до основних страв та закуски. Наприклад, величезною популярністю у гурманів користуються фаршировані солодкими креветками помідори або крокети із плавленим сиром та зеленню.