Бельгійська кухня відома в першу чергу шоколадом, вафлями, картоплею фрі та пивом. У Бельгії є найбільша кількість зоряних ресторанів на квадратний кілометр.

Що спробувати у Бельгії

  • Льєжський салат із зеленої квасолі.
  • Брюссельський суп з печерицями.
  • Ватерзою (Waterzooi).
  • Мідії з лимоном та цибульним соусом (Moules parquees).
  • Гуляш по-фламандськи (Carbonnade Flamande).
  • Кролик а-ля Гезе (Lapin à la Gueuze / Konijn gestoofd in bier) …
  • Будьон блан (Boudin Blanc) …
  • Стумп (Stoemp)

Описи страв бельгійська кухня з фотографіями допоможуть вам не заплутатися в цій «смачній» країні.

  • Ватерзою Любителям морепродуктів у Бельгії потрібно обов'язково спробувати традиційну рибну юшку. …
  • Картопля фрі …
  • Муль фріт.
  • Мітрайєт …
  • Карбонад по-фламандськи.
  • Кролик у пиві.
  • Вугор у зеленому соусі.
  • Гратен з цикорію

У Бельгії люблять морепродукти і з мідіями дуже смачно готують креветки. Кухарі майстерно роблять з них пікантні соуси до основних страв та закуски. Наприклад, величезною популярністю у гурманів користуються фаршировані солодкими креветками помідори або крокети із плавленим сиром та зеленню.