Татарська кухня особливо славиться своєю випічкою, різноманітною за формою, приготуванням та начинками. Одні робляться з рідкого тіста (коймак, белен), інші — з крутого (кабартма, паштет, беліш тощо. буд.). Тісто може бути і кислим, і прісним.

Основні інгредієнти традиційних страв татарської кухніУ татарської кухні переважають інгредієнти наступних груп.

  • М'ясо. …
  • Крупи. …
  • Борошно. …
  • Молочні продукти. …
  • Приправи та спеції. …
  • Овочі та фрукти. …
  • Мед.

Губадія – національний татарський круглий здобний пиріг, головною особливістю якого є багатошарова (зазвичай 4-6 шарів) солодка або м'ясна начинка. Склад наповнення татарської губадії може змінюватись, але в ньому обов'язково використовується корт – особливим чином приготований на плиті сушений сир.

Чак-чак – традиційна східна насолода тюркських народів, що є виріб з прісного тіста з медом. У Татарстані та татар прийнято зустрічати гостей чак-чаком. Варто зазначити, що раніше чак-чак не був повсякденним частуванням.