Зерновий (grain whisky): Хоч солод – теж зерно, але в даному випадку, зерновий віскі – це віскі з будь-якої суміші різних злаків. Друга основна відмінність – дистиляція може йти в колонах, або перегінних кубах безперервної перегонки. Це найдешевший промисловий спосіб виробництва алкоголю.
Насправді, односолодовий віскі лише дистилюють зі складеного ячменю у межах однієї винокурні. Тобто односолодовість відноситься виключно до місця виробництва. Скажу більше, основна маса односолодового віскі – Це суміші, купажі спиртів, вироблених в одному місці, але в різний час.
Зерновий віскі – Зовсім інший продукт. Його роблять із нескладеного зерна, причому в хід йде не лише ячмінь, а й пшениця, кукурудза, жито. Злаки можуть бути не кращої якості, для отримання спирту це не має принципового значення.
Відмінністю купажованого солодового віскі (Blended Malt Scotch) від односолодового є те, що до складу купажованого повинні входити два або більше солодових спиртів, виготовлених на різних дистилеріях.