Відповідно, вершковий сир – Це продукт, який зробили з вершків. Якщо філадельфія – це сирний сир, то маскарпоне можна вважати вершковим, тому що виробляють його шляхом згортання пастеризованих вершків.Oct 17, 2021

Виходячи з цього поняття, «вершковий сир» – це сир, виготовлений з вершків. Типовим представником цього сиру є маскарпоне. Його виготовляють шляхом згортання пастеризованих вершків при температурі 75-90 градусів під дією розчину лимонної кислоти або закваски з наступним відділенням сироватки.

М'якими вершковими сирами, злегка схожими на сир, часто вдається замінити маскарпоне без шкоди смаку страви. Сметана.

Різна жирність сирів, швидше за все, не дасть вам потрібної консистенції. І смак «маскарпоне» значно відрізняється від вершкового, сирного або вершково-сирного сиру. Тому якщо ви хочете приготувати крем-Чіз, замінивши сир на маскарпоне, то краще підшукати крем на основі маскарпоне.