Аджарулі випікають у духовці, а за кілька хвилин до готовності розбивають усередину яйце. А ось у гвезелі – гурійських хачапурі – теж використовується яйце, тільки не сире, а варене. У корж разом із сиром поміщаються зварені яйця, які порізані навпіл або вздовж.Apr 21, 2020
Аджарське хачапурі (ачарулі/аджарулі) — у формі човника з сиром, олією та яєчним жовтком у середині Мегрельське хачапурі (мегрулі) – схожі на імеритинське, але з додаванням зверху сиру Ачма з Абхазії – багатошарова, більше схожа на лазанью без соусу
Аджарулі – традиційна страва Аджарії, в якій тісто формується у відкриту форму гондоли з начинкою всередині.
Види хачапурі
- Імеретинські – круглі за формою, усередині сир. …
- Гурійські – відрізняється від імеретинської лише формою (схожий на плоский півмісяць). …
- Мегрельські теж круглі, але крім сиру всередині, є ще сир зверху. …
- Аджарські – подаються у формі відкритого човника, всередині крім сиру є олія та яйце.
Jul 5, 2019