Відомо що тефлонове антипригарне покриття більш чутливе до механічних пошкоджень або подряпин, ніж кераміка. Однак сковорода з керамічним покриттям менш стійка до різких змін температури.

Антипригарні властивості У цьому плані кераміка трохи виграє у тефлону. Її поверхня спочатку більш гладка, тому шматочки їжі краще ковзають по ній і не «чіпляються» через мікронерівність. Втім, це не означає, що тефлонове покриття призводить до підгоряння. Ні, просто воно саме по собі не таке гладке.

Титанове покриття Титанове антипригарне покриття вважається одним із найміцніших і довговічніших. В його основі – оксид титану, який суттєво підвищує експлуатаційні якості посуду. Такі сковороди дуже міцні, в них можна готувати без олії та розігрівати їх порожніми.

Головна відмінність сковорідки з керамічним покриттям від сковорідки тефлонової покриттям є те, що на ній справді можна смажити без олії. Перед першим використанням, сковороду рекомендують змастити невеликою кількістю олії, це загартує поверхню та покращить антипригарні властивості.