Головна відмінність – при виробництві чеського пива – насамперед Pilsner Urquell – використовується житецький хміль. Це робить пінний напій сухішим і менш солодким із помітним хлібним присмаком. У Баварії використовується місцевий хміль та мінеральні води.10 Oct 2019

У чеською пиві переважно використовується жатецький хміль, що робить пиво більш сухим, менш солодким і надає характерного хлібного смаку. У німецькою пиві використовується місцевий хміль та мінеральна вода. Воно більш солодке, гіркота тримається довше, насиченість вуглекислим газом також значно вища.

Велкопоповицький Козел (Velkopopovický Kozel) – всесвітньо відомий бренд, улюблений багатьма знавцями. Його виготовляють за традиційними рецептами на броварні «Велкопоповіцький Козел» (Velkopopovický pivovar).

Абсолютним переможцем престижного дегустаційного конкурсу «Золотий кубок Pivex» (Zlatý pohár Pivex), який щорічно проводиться серед виробників чеської пляшкового пива, 2021 року стала марка Zubr Gradus.