Елеш Тут багато говорити не доведеться, тому що Елеш схожий на ечпочмак. Їх відмінність у формі та начинці – елеш круглий, а замість яловичини в нього кладуть курячі грудки..

Їчпочмак — «трикутник», башок. өсбосмаҡ) — татарська та башкирська національна страва, печений виріб з прісного, рідше дріжджового тіста, з начинкою з картоплі, м'яса (як правило, яловичини, баранини, гусака чи качки) та цибулі.

Ечпомак подається разом з гарячим бульйоном, який можна наливати всередину пиріг під час їжі, або ж просто для того, щоб запивати бульйоном пироги. Їх можна подати як основну страву, і просто до чаю.

За легендою, ечпочмак з'явився як похідна їжа у кочових тюркських народів: пиріжки висушувалися, потім після довгого кінного переходу воїн міг залити в отвір зверху пиріжка гарячу воду і через п'ять хвилин отримував і першу, і другу страву разом – пиріжок з бульйоном наваристим всередині.