А, Б – це м'ясні напівфабрикати; В, Г, Д – можуть бути як м'ясними, так і напівфабрикатами, що містять м'яс. У напівфабрикатах категорії А м'яса найбільше – понад 80%. У категорії Б – м'яса від 60 до 80%.Oct 7, 2014
Категорія Б У м'ясних продуктах категорії Б частка м'язової тканини – від 60 до 80% всього обсягу продукту (начинки). Категорія У М'ясні, м'ясомісткі та м'ясорослинні продукти категорії містять від 40 до 60% м'язової тканини. Більшість всіх напівфабрикатів – це саме продукти категорії Ст.
Фарш м'ясний яловичий, згідно з ГОСТом, відноситься до категорії В. Це означає, що у фарші, приготовленому за стандартом, має бути не менше 60% м'язової тканини. Продукт обов'язково має бути однорідним, без кісток, хрящів, сухожиль, грубої сполучної тканини, кров'яних згустків та плівок у складі.
напівфабрикат м'ясний категорії А містить масову частку м'язової тканини 80% і більше; напівфабрикат м'ясний категорії Б містить масову частку м'язової тканини від 60 до 80%;