Найбільш якісні кагори відрізняються ошатним темно-рубіновим забарвленням, повнотою, м'якістю, бархатистістю, тонкими какао-шоколадними тонами у смаку та букеті. Вино має подаватися при температурі +18°С у келиху тюльпаноподібної форми. Кагор універсальний для різної гастрономії.

Кагор має тонізуючий ефект на організм, допомагає впоратися з тромбофлебітом, атеросклерозом. Регулярне вживання вина благотворно позначається на всій серцево-судинній системі, але необхідно не зловживати напоєм. Доказав свою ефективність кагор та у боротьбі з холестерином.

Кагор – це кріплене вино, яке має аромат та смак чорної смородини, вишневої кісточки, чорносливу, у ньому відчуваються шоколадні тони, йому властивий насичений колір, терпкість, повнота смаку.