Біла кіноа відрізняється найбільш ніжним смаком. Червона кіноа інтенсивніша за смаком, хрумка. Чорна кіноа найбільш хрусткий вид крупи, має солодкуватий присмак. Склад.7 Dec 2020

Також ця крупа — багате джерело заліза та магнію. Користь кіноа ще й у тому, що воно містить вітамін Е, калій та магній. Залізо є важливим мінералом, який допомагає транспортувати кисень тілом, а вітамін Е — жиророзчинний вітамін — діє як антиоксидант.

Кіноа – це псевдозлакова культура, яка не містить глютену. Її зернятка нагадують гречану крупу. За кольором вона може бути чорною, бежевою або червоною та навіть фіолетовою. Батьківщина цієї крупи – Південна Америка.

Виділяють три основні сорти кіноа – Червоний, жовтий і чорний. Кожен з видів відрізняється як кольором, і смаком. Також популярна варіація "триколор" – або триколірна суміш. Крім іншого, діаметр зерен кіноа може бути різним – дрібнішим або більшим.