– Свиняча корейка — М'ясо цього висівки вирізається зі спинної частини туші. В американській схемі обробки корейку називають loin, вирізка а називається як tendderloin. Корейка виглядає як подовжений шматок м'яса.

Якщо говорити про свинину, то шийка, найсоковитіша частина, краще всього підійде для шашлику, багаття – для запікання, окіст – на фарш, а лопатка – для гасіння. З яловичиною справа наступна: вирізка підходить для смаження, а ще для тартару та карпаччо, грудинка – для гасіння та варіння, окіст – на фарш.

Вирізка (прямітіна) знаходиться в задньопоперековій частині туші тварини, є поперековою м'язовою тканиною, розташована над нирками вздовж поперекових хребців.

Як виглядає свиняча корейка? Зовні це подовжений шматок м'яса правильної форми рівного рожевого кольору. Найчастіше можна бачити свинячу корейку на реберцях. І хоча у такому вигляді вона виглядає дуже апетитно, деякі кулінари перед приготуванням вважають за краще акуратно їх видаляти.