Три головні завдання такого ножа це: кришити, різати та обробляти. Кухарський ніж також відрізняється від звичайного – розміром, він у більшості випадків і довший і більше одночасно. Класичний кухарський шеф-ніж помітно більше навіть інших професійних ножів.Aug 20, 2018

Ніж кухарський (ніж шеф-кухарі) Лезо у кухарського ножа досить широке, до вістря та краю воно звужується. Завдяки такій формі він ідеально підходить не тільки для нарізки та шаткування. Широкою стороною можна роздавити часник і посікти зелень, перенести подрібнені інгредієнти з дошки в каструлю або на сковороду.

Ножі для нарізки (Слайсер) – використовується для нарізки м'ясного та рибного філе. Відрізняється вузьким та довгим лезом від 15см до 30см. Філейні ножі – використовується для нарізки м'ясного та рибного філе, відрізняються від слайсера ще вужчим і гнучким лезом. Накірі – призначений для шаткування овочів і зелені.

Кухарський або шеф ніж – Великий і масивний інструмент для приготування їжі. За його допомогою можна здійснити близько 90% робіт на кухні. Він є базовим елементом.кухарський трійки» (у комплекті з овочевим та універсальним ножами).