Ламбруско виробляється за спрощеною технологією, яка носить назву метод Шарма, а шампанське – за складною та дорогою класичною шампанською технологією. Смак. Залежить не тільки від сорту, але й дуже великою мірою – від місця виростання винограду та методу виробництва.

Ламбруско – сорт червоного винограду. Вина ламбруско виробляються переважно в регіоні Емілія-Романья, а також трохи у Ломбардії. При цьому лише чотири зони Емілії – Сорбара, Реджана, Граспаросса та Саламіно – мають право випускати вина статусу DOC, ламбруско з решти італійських регіонів має статус IGT.

Ламбруско – ігристе вино з півночі Італії, найчастіше – червоне та солодке, рідше – біле та сухе. Названо воно на честь того самого сорту винограду, з якого виготовляється. Італійці вирощують понад 60 різновидів Ламбруско, а саме вино найчастіше виробляють як купаж із кількох сортів.

Якщо Ламбруско виготовлено з сорту винограду з такою самою назвою (в основному червоний сорт), то Просікко роблять із білого сорту винограду Глера. Саме це відмінність зіграло головну роль відмінності смаків. Виноград Ламбруско дає багато ягідних відтінків у смаку, які взагалі відсутні в Просікко.