У порівнянні зі свининою м'ясо дикого кабана більш дієтичне. У ньому менше жиру і більше корисних речовин та вітамінів, але загальний склад схожий на свинину. За смаковими якостями кабання м'ясо перевершує свиняче.Apr 6, 2020

За смаком кабання м'ясо сильно нагадує популярну свинину, при цьому має більш насичений смак, яка пояснюється умовами проживання та харчування кабана – адже їсть він найбільше гриби та жолуді, на відміну від домашньої свині.

Колір м'яса кабана темніший, яке текстура щільніша. Кабанятина засвоюється на 90%, у ній набагато менше холестерину. Кабанятина смачніше свинини.

Через низьку калорійність та невеликий вміст холестерину м'ясо кабана та іншу дичину справедливо відносять до дієтичних продуктів. Кабан м'ясо містить антиоксиданти, що регулюють рівень цукру в крові. Через високий вміст фосфору кабанятина – корисний продукт, що дозволяє вирішувати проблеми суглобів та кісток.