Льєзон широко застосовується при виробництві м'ясних та рибних напівфабрикатів. Для такого льєзону використовуються не окремі яйця, а меланж – суміш яєчних білків та жовтків у пропорції, близькій до природної..Sep 2, 2020

Меланж застосовують для приготування продукції, для якої немає необхідності використовувати цілі яйця і які піддаються термічній обробці, наприклад, бісквітного та здобного тіста, печива. Особливо широко використовується у промисловому виробництві хлібобулочних та кондитерських виробів.

У багатьох випадках яєчний меланж використовується для приготування кондитерських виробів – тортів, тістечок, печива та інших. При цьому він поєднується з цукрами, що ще більше підвищує ризик розповніти при його вживанні.

Як приготувати "Меланж яєчний" Підготуйте необхідну кількість яєць. Збийте їх міксером в пишну піну. Додайте за смаком дрібку солі і ще раз перемішайте. Меланж готовий!