Млинна сковорода відрізняється від звичайної низькими бортиками, товстим дном та довгою ручкою. Млинні сковорідки роблять із кованого, литого та штампованого алюмінію, міді, сталі та чавуну. Різні види захисного покриття не дають млинцям пригоряти. Ручки виготовляють із сталі, дерева, силікону, пластику та бакеліту.Apr 27, 2018

Щоб млинці добре виходили, для них потрібно мати окрему гарну сковороду, де не потрібно більше нічого смажити. Особливо це стосується чавуну, який, вбираючи масло під час смаження, згодом набуває свого натурального антипригарного покриття.

Якісна Сковорода з антипригарним тефлоновим або титановим шаром ідеально підходить Для випікання млинцівтому що на них нічого не пригорить, навіть якщо жиру використовували зовсім небагато. Ось тільки експлуатаційний термін у таких сковорідка не надто довгий.

Чавун має властивість тривалий час підтримувати постійну температуру олії, тому чавунна Сковорода буде гарним вибором для смаження у фритюрі. Класичний чавунний посуд без покриття підходить для приготування на відкритому вогні – в печі, на грилі і навіть на багатті.