Молоко нагрівають вище за 100 °C і витримують до 1 години. За цей час шкідливі мікроби встигають загинути, але й корисні сполуки також руйнуються. Сьогодні на зміну стерилізації прийшов щадний спосіб температурної обробки – ультрапастеризація. Молоко залишається максимально корисним і повністю безпечним..May 31, 2017

Найбільш корисним молоком, що пройшли термічну обробку, вважається пастеризоване молоко. Пастеризація, ультрапастеризація та стерилізація – теплові обробки, що сприяють збільшенню терміну придатності молока та зниження вмісту будь-яких мікроорганізмів.

Пастеризоване молоко, звичайно, є більш корисним, ніж стерилізоване, оскільки при нагріванні в ньому зберігаються всі корисні речовини та мікроорганізми, особливо якщо процес очищення відбувається без додавання кисню. Але є й одне "АЛЕ": не всі мікроорганізми гинуть при такій обробці.

А це і є головна перевага ультрапастеризованого молока перед пастеризованим. Крім того, за рахунок вищої температури обробки, ніж при пастеризації, у молоці бактерії знищуються повністю, а корисні речовини зберігаються, оскільки термообробка триває лише 2-4 секунди.