Резюмуємо: Для еспресо потрібен дрібний помел і темна обсмажування: так за короткий час можна отримати хорошу насичену каву. Для фільтра потрібен більший помел і світліша обсмажування, оскільки заварювання йде довше.25 Mar 2022
Італійська (Italian Roast) Дуже темний коричневий колір, зерна вкриті олією. Обсмаження подібна до французької, тільки з більш вираженим смаком. Загальноприйнята обсмажування для еспресо.
Зерно, обсмажене під фільтр найчастіше використовують для приготування кави «довгими» способами заварювання: у вирві V60, американ пресі, а іноді і в фільтр-кави і навіть еспресо. Завдяки такій обсмажуванні напій виходить в міру кислотним, солодким, з гарною ароматикою та середнім тілом.
Але ключовою відмінністю між фільтром і еспресо є те, що у випадку з фільтр-кава вода проходить через мелені кавові зерна без тиску, а тільки під дією сили гравітації. Тому процес заварювання займає трохи більше часу, але результат буде такий же чудовий, хоч і інший.