Столовий, або білий оцет, який застосовують у кулінарії, містить від 3% до 15% оцтової кислоти та 85%-97% води. Найчастіше зустрічається 3, 6 та 9-відсотковий оцет. Оцтова есенція містить 70-80% кислоти.Apr 18, 2022

Взаємозамінність есенції і оцту Наприклад, 9% оцет складається з 1 частини есенції та 7 частин води. Т. е. у 8 ложках 9%-го оцту міститься 1 ложка есенції та 7 води.

Ми підрахували, що замість однієї столової ложки 70-відсоткової оцтової есенції тепер ви повинні взяти приблизно 8 столових ложок 9процентного оцту. Якщо бути точними, то 7,7777… ложки. Ось зручне та просте керівництво, як замінити есенцію їдальням оцтом!

Оцтова кислота, або оцтова есенція – це торгова назва оцтового розчину, та його концентрація становить 80%. У деяких країнах таку кислоту давно зняли з виробництва. Також ще існує крижана оцтова кислота (безводна), яка має концентрацію 99-100%.