У чому різниця між полентою та мамалигою? Її практично немає. І те, й інше – це каша з кукурудзяного борошна чи крупи. Тільки ось мамалигу традиційно подають з бринзою або з іншим сиром розсольним, а поленту найчастіше подають просто так, на гарнір до м'яса або до овочів, а часом навіть в якості десерту.Apr 22, 2020

Основне відмінність від звичної кукурудзяної каші полягає у консистенції страви. Після приготування, полента остуджується, перекладається в окрему форму і застигає, набуваючи конкретної форми. Після цього поленту нарізають порційно.

Широко поширені аналоги мамалиги — полента (італ. polenta) в італійській кухні, у деяких кавказьких народів — у грузинів (вантаж. ღომი, гомі), абхазів (абх. абис), адигів (черкесів) (адиг.

У відмінність від західноукраїнської страви, мамалигу замість молока та вершків готують на воді. Але за рахунок величезної кількості рецептів та «добавок» до неї, баношу ця кукурудзяна каша до смаку не поступається.