Тростинний цукор продається в рафінованому, нерафінованому та неочищеному вигляді (і в цьому його відмінність від бурякового, який їстівний лише в рафінованому вигляді). Рафінований тростинний цукор можна замінити звичайним цукром (з цукрових буряків). Нерафінований тростинний цукор краще замінити медом.Nov 10, 2021

Єдине відмінність нерафінованого тростинного цукру від рафінованого цукру полягає в тому, що перший очищають не до кінця, тобто в ньому залишається якась кількість меляси, що спочатку присутня.

Головна перевага коричневого тростинного цукру – вміст корисних мінеральних речовин, яких немає у буряковому. Так, наприклад, калію в 100 г останнього міститься всього 4,6 мг, тоді як тростиновому – 40-100 мг. Магнію у буряковому немає взагалі, а в тростиновому – Від 12 до 25 мг на 100 г.

"Багато людей вважають, що коричневий або очеретяний цукор краще і корисніше за білого, оскільки коштує дорожче. Однак у будь-кого цукру одна біохімічна формула. За дією на організм немає різниці, звідки він видобуто – з тростини чи цукрових буряків”, – уточнила експерт.