Різниця в тому, що для виробництва червоних вин розім'ятий виноград залишають у чанах на тиждень, щоб пігмент, що барвить, розчинився в соку, пофарбувавши його в насичені рубінові тони, а для виготовлення рожевого вина достатньо кількох годин. Від часу, на який мезгу залишають у соку, залежить відтінок рожевого кольору.Jun 22, 2012

Якісне «розе» (так називають його у Франції) виготовляють із червоного винограду шляхом скорочення часу контакту виноградного соку зі шкіркою. Калій і фосфор, які у «розе», сприятливо впливають нервову систему. У на відміну від червоного вина, в рожевому відсутні тираміни – речовини, що викликають мігрень.

Для рожевого вина природно використовується червоний виноград, як і для червоного вина (біле вино теж можна робити з червоного винограду, тільки там наполягатиме без контакту з шкіркою). А ось для помаранчевого вина – білий виноград. І контакт із шкіркою тут відбувається довше.

Від червоної троянди взяло колір винограду, білого – технологію виготовлення. Білий виноград також або віджимають, або наполягають. Іноді для троянд використовуються і білі або рожево-червоні сорти винограду.