Тіло у розглянутої риби вище, ніж у сардини, дещо стиснуте з боків. Плавник розташовується приблизно посередині спинної частини тварини. Луска сардинели досить дрібна, округла. Забарвлення риби дуже схоже на те, що мають сардини: спинна частина – синьо-зеленого відтінку, з боків особин сріблясто-біла.

Підміну здійснюють через вартість сировини: сайра сьогодні дорожче за сардин більш ніж у 7 разів», – йдеться у повідомленні. Зазначається, що при цьому мінімальна ціна за консервовану сайру, де справді є сайра – 44,40 руб. за 100 р.

Користь та шкода консерви сардини Її не можна є щодня. В іншому випадку може порушитися обмін речовин, а в суглобах відкладатиметься сіль. Крім цього існує ризик появи алергічних реакцій.

Зміст макро та мікроелементів у сардині. Крім зазначених вище мікроелементів у рибі містяться також: Кальцій, Калій, Натрій, Магній, Хлор та Сірка, Йод, Залізо, Марганець, Нікель, Мідь, Молібден, Цинк, Фтор та Хром. Сардіна є важливим джерелом легкозасвоюваного білка.