Штоллен – це кекс довгастої форми з великим вмістом прянощів, родзинок, горіхів, цукатів і рясно посипаний цукровою пудрою.24 Dec 2010

В ідеалі за кілька тижнів до того, як замішувати тісто, потрібно замочити сухофрукти, але якщо ви цього не зробили, нічого страшного, зробіть це сьогодні ввечері, навіть однієї ночі буде достатньо, щоб ваш штоллен вийшов смачним та ароматним.

Сьогодні багато хто пече до новорічних свят традиційні німецькі різдвяні кекси. штолени. Випікати їх потрібно на початку грудня, а потім прибирати "дозрівати" до свята.

«горбиль», також крістштоллен ньому. Christstollen, у Дрездені розг. штрицель нім. Striezel) – традиційна німецька різдвяна випічка з соковитого, важкого дріжджового здобного тіста, в класичному рецепті це посипаний цукровою пудрою кекс з високим вмістом прянощів, родзинок, горіхів і цукатів.