Переваги ярого часнику: ярі сорти мають більшу кількість зубчиків у цибулиці (хоча за розміром зубки менші), воно може доходити до 30 штук; ярий часник зберігається довше та краще озимого: за правильних умов практично без втрати якості його вдається зберегти до наступного врожаю.
Що стосується фіолетового часникуВін експортується майже у всі країни світу, крім того, його можна вирощувати скрізь, де це дозволяють кліматичні умови. Ось чому фіолетовий часник переважно інших сортів: Має найвищу концентрацію сірчаних сполук, багатий на сірку, йод і кремній.
“Синьо-зелений колір часник набуває через утворення оцтовокислих солей міді (який багато в часнику), що мають саме такий колір. Крім того, результат залежить від технології приготування (кількість оцту, температурний режим тощо), а також від сорту часнику та технології вирощування.