На відміну від морозива та джелато, сорбет не містить молочних продуктів і це чудова новина для веганів. Він зроблений з цукру та фруктового/ягідного пюре, соку та іноді алкоголю, тому відрізняється легкою освіжаючою текстурою.Apr 5, 2021

Джелато відрізняється від звичайного морозива низьким вмістом молочних жирів: джелато їх у кілька разів менше, ніж у звичайному морозиві (у джелато – 4-6%). При цьому в джелато більше цукру.

На питання, чим відрізняється сорбет від морозива, можна дати однозначну та вичерпну відповідь: Жирність сорбету 0%, у той час як вміст жирів у пломбір досягає 20 г на 100 г продукту. Основою sorbe є соки та пюре з ягід чи фруктів без присутності у складі молока.

Якщо коротко: щербет робиться з додаванням молочних продуктів – вершків чи молока -, а сорбет – Ні. Сорбет виготовляють із фруктового або ягідного пюре з додаванням цукрового сиропу. Сорбети по консистенції більш м'які та легші, ніж щербети.