Але у побуті зазвичай відбувається плутанина. А різниця є: рулька – частина передньої, а голяшка – задньої ноги свинячої або баранячої туші.Dec 11, 2009
Рулька (свиняча голяшка) – частина свинячого стегенця (сирого або копченого), що прилягає до колінного суглоба; гомілка або передпліччя. Складається головним чином із сполучних тканин та грубих м'язів.
Брати краще всього, задню частина рульки, тому що вона ніжніша, і не така суха, як передня частина.
– Ми використовуємо кермо тільки з задньої ноги дворічного кнура. Ідеально підходить частина вище коліна, ближче до стегна — тут м'яса більше, ніж у гомілки, воно м'якше і ніжніше. Рулька маринується, потім відварюється з додаванням ароматних спецій півтори-дві години.