Етиловий спирт технічний одержують із деревини або нафти шляхом хімічного гідролізу. Такий спирт заборонено використовувати в харчовий промисловості. Харчовий етиловий спирт – основна сировина для виробництва горілок, лікеро-горілчаних виробів, що часто використовується, як допоміжна сировина.

Легко від питного етанолу відрізнити денатурат. До нього спеціально додають барвник, який не виводиться з рідини. Денатурат – окремий випадок технічного спирту. Якщо ви бачите зеленуватий, фіолетовий або рожевий колір, то пити такий етанол не можна.

Чим відрізняється ізопропіловий спирт абсолютований від технічного Ізопропіловий спирт абсолютований або ізопропанол відрізняється від звичайного ізопропілового спирту малою кількістю домішок, зокрема, масова частка ізопропанолу в абсолютованому розчині становить 99,7% проти 87% технічного ізопропанолу.

З'являються судоми, збудження, напруження потиличних м'язів. Порушується серцевий ритм, падає тиск. Якщо кількість випитого спирту близько до смертельної дози, настає кома та зупинка дихання. Можливий блискавичний розвиток отруєння зі смертельними наслідками.