На відміну від 40-градусних текіли та рому, джин має «градусність» 47-48. А отримують цей напій перегонкою спирту через ялівцеві гілки і, як виявилося, ще не одна рослина.

Має яскраво-золотистий колір. Смак у «золотої» текіли помітно більш насичений та концентрований, ніж у «срібної», з легкими карамельними тонами та нотками дуба на тлі домінуючого смаку синій агави.

Ще раз: строго кажучи, текіла – це той самий мескаль, тільки виготовлений з одного певного сорту агави та в частково іншому «наборі» штатів. Тоді як для приготування текіли використовують тільки блакитну агаву, мескаль можна робити із різних видів цієї рослини.

Мексиканці, наприклад, люблять застосовувати текілу як ароматичну добавку до кави або чаю. Пити напій прийнято з невеликих вузьких стаканчиків, що мають товсте дно, яке називають конячка. Однак мало хто дотримується цих умовностей і більшість п'ють текілу з будь-яких чарок.