Як вибрати бутербродницю: тип приладу Бутербродниці (сендвічниці): підсмажують квадратний або трикутний хліб із начинкою. Вафельниця: призначена для випікання віденських або тонких вафель. Горішниця: готує ласощі з дитинства – печиво «Горішки».

Сендвічниця має властивість "запаяти" начинку в бутерброд, природно кладеться начинка між двома шматочками хліба. Хліб має бути трикутної форми. Бутербродниця працює подібно до еволюційної вафельниці, оскільки вона забезпечена пластинами з антипригарним покриттям.

Як уже говорилося вище у бутербродниць і вафельниць є певна схожість. А саме: корпус, розташування нагрівальних елементів та принцип приготування. Але, найчастіше, на відміну від прямокутних бутербродниць, вафельниці мають округлу форму.