По суті, це одна і та ж страва традиційної російської кухні, але в солону додається набагато більше солі, тоді як у квашеній її практично немає, розповіли газеті ПОГЛЯД опитані експерти.Oct 8, 2021

Приблизна кількість солі для квашення складає 20-25 г на 1 кг капусти. Якщо солі мало, активізуються бактерії, які пригнічують бродіння. І навпаки, надмірна кількість солі гальмує процес бродіння чи взагалі припиняє його.

Квашення (заквашування, сквашування, консервування) – спосіб заготівлі харчових продуктів про запас, консервування шляхом молочнокислого бродіння, процесі якого утворюється молочна кислота, що надає на продукти (поряд з кухонною сіллю, що додається) консервуючу дію.

Для приготовлення квашеної капусти часто використовують цебра об'ємом 5 л. Для заповнення такої ємності потрібно близько 5 кг овочів та 4-5 ложок солі.