1. Зовнішні відмінності: цукіні є видом кабачка, але дрібнішим, листя і квіти цукіні більші, кабачок гілкується, а цукіні росте кущем, колір плоду у кабачка білий або жовтий, У цукіні – частіше темно-зелений. 2. Цуккіні більш теплолюбний і вологолюбний, кабачок легше переносить коливання температур.24 Jul 2015
Жовті овочі нерідко цінніші за білі. Вони багаті вітаміном С, бета-каротином та багатьма іншими корисними речовинами, які знижують ризик раку, покращують здоров'я серця та очей, підвищують імунітет, відсувають старість. У жовтих кабачків і м'якуш того ж кольору, а значить, з тими ж корисними речовинами.
Корисні речовини: вітамін Е, С, А (бета-каротин), вітаміни групи B та РР. Мінерали – натрій, калій, залізо, фосфор, магній, кожен з яких відіграє найважливішу роль у синтезі гормонів та процесі кровотворення.
Порівняння сортів: вибираємо, який сорт вибрати та купити
Місце | Назва сорти |
---|---|
1 | Кавілі |
2 | Іскандер |
3 | Аеронавт |
4 | Дракоша |