Гарячі роли Єдина відмінність – їх обсмажують у клярі, опускаючи в киплячу олію у фритюрі. Можливо, гарячі роли вам більше відомі як темпура. Перед кухарем стоїть не просте завдання – при обсмажуванні страви начинка не повинна пересмажитися чи зваритися, залишаючись такою ж ароматною та соковитою.

Запечені роли відрізняються від гарячих лише способом приготування. Їх запікають у духовці близько 5-7 хвилин. При цьому використовується спеціальний соус, наприклад, із густого майонезу, ікри мойви та кетчупу. Запікання відбувається за дуже високої температури.

Готуватися роли повинні за високих температур і дуже швидко, протягом 5 –10 хвилин. Готову страву обов'язково подається гарячою – тільки так можна оцінити її чудовий смак.

До запеченим закускам подають маринований імбир, васабі, традиційний японський спайсі соус. Цікавий вигляд запечених ролів – Солодкі. за смаку вони нагадують тістечка, але на відміну від тортів, містять значно менше калорій та більше корисних речовин.