Марки харчового желатину відрізняються між собою показниками міцності холодець. Чим вища марка желатину, тим вищий цей показник і тим менше необхідне дозування желатину даної марки.Feb 2, 2018
Що важливо при виборі желатину Сила желатину вимірюється в Bloom, і що вище цей показник, то «сильніше» желатин. Найчастіше кондитери використовують желатин 180 і 200 Bloom, з меншою чи більшою силою желатин брати не варто – можете отримати надто гумову начинку або, навпаки, нестабільну.
Якісний желатин– продукт без смаку та запаху, кольором від прозорого світло-жовтого до коричневого кольору. Розмір гранул трохи більше 5 мм. Для контролю розміру гранул з виробництва використовується спеціальне сито.
Желатин ділиться на: бронзовий (120 -150 Блюм) срібний (160-190 Блюм) золотий (200-220 Блюм).Як дізнатися силу желатину?
- желатин силою 120-140 Блюм – це желатин звичайнісінький з супермаркету (Приправич і т. …
- желатин силою 160-180 Блюм – це листовий Евальд