Вітаміни є органічними речовинами та можуть розщеплюватися під дією тепла, повітря чи кислоти. Мінерали ж – неорганічні та зберігають свою хімічну структуру.Jun 3, 2021

Оскільки вітаміни є органічними сполуками, такі процеси, як приготування їжі або неправильне зберігання можуть призвести до розщеплення вітамінів у харчових продуктах, у той час як мікроелементи, що містяться у ґрунті або воді, залишаться недоторканими у рослинах, рибі, м'ясі або інших продуктах, які …

Вітаміни – незамінні поживні мікроелементи. Вони не дають енергії, але життєво важливі для нормальної роботи організму та підтримки здоров'я. Вітаміни – незамінні поживні мікроелементи. Вони не дають енергії, але життєво важливі для нормальної роботи організму та підтримки здоров'я.

Мікроелементи використовуються клітинами для своєї клітинної діяльності. виділимо найбільш важливі та поширені мікроелементиОсі: марганець, залізо, натрій, йод, хром, срібло, кальцій. Також хлор, фосфор, кобальт, магній, фтор, мідь, селен, сірка, цинк. Найбільш відомі вітаміни: А, В1, В2, В6, З, D, E.