Віскі відмінно поєднується з морепродуктами, сиром, копченим та смаженим м'ясом, десертами. Легші віскі краще підходять для копченого лосося та суші. У той час як середньотіла віскі поєднується з копченою рибою, наприклад, скумбріей.

м'які сорти віскі краще закушувати копченою рибою – сьомгою, лососем, фореллю; для віскі з яскраво вираженим трав'яним ароматом, такого як Ballantines або Jameson, підходить будь-яка страва з морепродуктів – устриць, мідій, креветок, а також салати на їх основі, коктейлі з гребінців.

М'ясо, птах, яловича мова підійдуть для віскі з агресивним смаком, а також із запахом диму та фруктів. Копченою червоною рибою правильно буде закушувати м'якіші напої. Алкоголь з ароматом трав краще вживати з морепродуктами – устрицями, креветками, рибою.

Як правильно пити чистий віскі – З льодом або без

  1. Його потрібно пити злегка охолодженим. …
  2. Склянки наповнюють максимум на третину. …
  3. Етикет та подача: охолоджену пляшку подають, обернувши рушником. …
  4. Якщо планується дегустація кількох сортів віскіПісля кожної проби потрібно прополіскувати рот мінеральною водою.

Apr 8, 2019